Objednávka

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, A-Ž

Recenze(1)

100 %

(1 Recenze)

Jazyk

čeština

Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba kaprové mléko, třebule, kundrábek, panádl nebo gerštl? Používáte často vopich, hlavatici či prezle? Zpejchnete cibuli? Myslíte, že ne? Nedáte...
Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba kaprové mléko, třebule, kundrábek, panádl nebo gerštl? Používáte často vopich, hlavatici či prezle? Zpejchnete cibuli? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času...
Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba kaprové mléko, třebule, kundrábek, panádl nebo gerštl? Používáte často vopich, hlavatici či prezle? Zpejchnete cibuli? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času lampredu či pajšl? Mlsáte parfait? A co byste udělali, kdyby po vás chtěl někdo fidibus? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes, A – Ž, vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček vysvětlující nepříliš běžné kulinářské výrazy a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. Jedná se o sjednocené (a rozšířené) vydání všech pěti dílů oblíbené kuchařky, jež byly dříve publikovány samostatně. Kniha obsahuje tisíce receptů na téměř 1500 stranách.

E-kniha - epub, mobi

rok vydání 2016

Ihned ke stažení

Jak číst e-knihy?

Podrobnosti

Hodnocení z největšího nezávislého čtenářského portálu

Ve spolupráci s Databazeknih.cz

100%

(1 Hodnocení)

Online knihkupectví Palmknihy vám jako jediný e-shop přináší nezávislé čtenářské recenze a hodnocení oblíbeného portálu Databazeknih.cz 

Populární hodnocení

30.11.2021
Jako zdroj zajímavých informací ze staročeské kuchyně je to fajn. Ale vařit podle toho nebudu. Jednak by to asi nikdo moc nejedl a pak ty suroviny…. Holt máme ve výběhu jen 8 slepic (zachráněných před likvidací z místní drůbežárny, kde po roce dosloužily) namísto želv, které v té době údajně naši předkové běžně doma chovali a bez skrupulí konzumovali. :-/
Jako zdroj zajímavých informací ze staročeské kuchyně je to fajn. Ale vařit podle toho nebudu. Jednak by to asi nikdo moc nejedl a pak ty suroviny…. Holt máme ve...
Jako zdroj zajímavých informací ze staročeské kuchyně je to fajn. Ale vařit podle toho nebudu. Jednak by to asi nikdo moc nejedl a pak ty suroviny…. Holt máme ve výběhu jen 8 slepic (zachráněných před likvidací z místní drůbežárny, kde po roce dosloužily) namísto želv, které v té době údajně naši předkové běžně doma chovali a bez skrupulí konzumovali. :-/
Číst více

Verze vašeho prohlížeče je zastaralá!

a může vykazovat chyby v průběhu nákupu či v samotném zobrazení.
Pro nerušený nákup aktualizujte váš prohlížeč na nejnovější verzi nebo zvolte jiný prohlížeč.

Otevřít v Microsoft Edge Přesto pokračovat