Podrobnosti
-
Nakladatel
Kategorie
-
Výška
- 211.00 mm
-
Šířka
- 145.00 mm
-
Hloubka
- 14.00 mm
-
Hmotnost
- 0.32 kg
-
Jazyk
- čeština
-
Počet stránek
- 194
-
Typ vazby
- brožovaná
-
Ean
- 9788088428145
-
ISBN
- 9788088428145
O knize
Když si vybíráte, jaké potraviny budete každý den jíst, pravděpodobně přemýšlíte, jaká je jejich chuť i výživná hodnota. Možná jste však nevěděli, že určité potraviny a pokrmy můžete využít i k posílení svého zdraví, či dokonce k léčbě nejrůznějších zdravotních problémů. K prevenci a léčbě chorob používá tradiční...
Když si vybíráte, jaké potraviny budete každý den jíst, pravděpodobně přemýšlíte, jaká je jejich chuť i výživná hodnota. Možná jste však nevěděli, že určité potraviny a pokrmy můžete využít i k posílení svého zdraví, či dokonce k léčbě nejrůznějších zdravotních problémů. K prevenci a léčbě chorob používá tradiční čínská medicína (TČM) již...
Když si vybíráte, jaké potraviny budete každý den jíst, pravděpodobně přemýšlíte, jaká je jejich chuť i výživná hodnota. Možná jste však nevěděli, že určité potraviny a pokrmy můžete využít i k posílení svého zdraví, či dokonce k léčbě nejrůznějších zdravotních problémů. K prevenci a léčbě chorob používá tradiční čínská medicína (TČM) již po mnoho let terapii jídlem. Před více než 400 lety shromáždil lékař a přírodovědec Li Shizhen (1518–1593) tyto znalosti v obsáhlém spisu nazvaném Soupis bylin a stromů. Obsažný materiál tohoto klasického díla vysvětluje naše kniha srozumitelným, populárně-vědeckým jazykem. Soupis bylin a stromů je nejen materií medikou, tedy klasifikací potravin a léčiv, ale je to také soubor zdravých receptů. V naší knize autorka představuje bezmála 100 potravin a popisuje jejich vlastnosti a techniku přípravy. Kniha také obsahuje mnoho barevných ilustračních fotografií k uvedeným potravinám a pokrmům, takže osvojit si praktické znalosti terapie jídlem a porozumět péči o zdraví z pohledu TČM bude pro vás snadnější. Seznámíte se s přírodními potravinami vybranými ze Soupisu bylin a stromů a dozvíte se, jak si zachovávat zdraví pomocí terapie jídlem, tedy s využitím obyčejných obilnin, masa, zeleniny a ovoce.